Gjuha:

Rreth nesh

Gjirafa, Inc., është kompani amerikane, e themeluar në SHBA. Gjirafa është platformë e përmbajtjes me video dhe studio të produksionit dhe kompani lidere e shitjes online; Gjirafa udhëheq me shërbime të internetit offline në online në Ballkan dhe Diasporën Shqiptare. Gjirafa, Inc., është kompania me rritjen më të shpejtë në Ballkan që ofron shërbime të internetit dhe një nga start-ups me investimin më të madh VC nga investitorë me reputacion në Evropë. Gjirafa është cilësuar në pozitën e 11 në listën‘Deloitte Technology Fast 50 ranking’ për Europën qendrore dhe në pozitën e parë në regjion, me rritje 1,500% në katër vitet e fundit.
Vizioni ynë është të ndërtojmë ekonominë e internetit në Ballkan, duke u fokusuar në shërbime kryesore që mungojnë në regjion, për një treg prej rreth 12 milion banorë.

Produktet

Makina kërkimore e gjuhës shqipe është elementi kryesor në këtë produkt, mirëpo gjithashtu përmban të gjitha lajmet nga të gjitha portalet shqiptare, ato të grumbulluara në një vend dhe të kategorizuara në mënyrë automatike. Gjithashtu përmban të dhënat për linjat e autobusëve në regjion, blerjen/shitjen e mallrave nëpërmjet mundësisë së shpalljeve, si dhe motin për regjion.

GjirafaPikBiz i mundëson përdoruesve gjetjen e mbi 80 000 bizneseve dhe pikave të interesit në Kosovë, ndërsa bizneseve ju mundëson të gjenden lehtë nga përdoruesit.

Gjirafa50 është dyqani më i madh online në Kosovë, Shqipëri dhe rajon për produkte teknologjike, me mbi 60.000 produkte nga brendet më të njohura botërore. Të gjitha produktet në Gjirafa50 janë origjinale dhe me garancion nga prodhuesi. Ndërkohë, të gjitha porositë e bëra në Gjirafa50 vijnë me transport falas në gjithë Kosovën, deri tek adresa juaj.

GjirafaMall është qendra më e madhe tregtare e blerjeve online në Kosovë, me mbi 140.000 produkte nga kategori të ndryshme. Veshje, libra, kozmetikë, produkte shtëpiake, ushqim dhe pije, janë vetëm disa nga kategoritë e produkteve që ofron GjirafaMall. Të gjitha porositë e bëra në GjirafaMall, vijnë me transport deri tek adresa juaj, në gjithë Kosovën.

GjirafaVideo është platforma e parë dhe e vetme shqiptare për video përmbajtje, e cila transmeton në internet produktet origjinale të GjirafaStudios me seritë më të famshme në vend, shfaqje, dokumentarë dhe mbi 100 kanale të tjera aktive nga televizionet kombëtare, portalet, prodhimet dhe krijuesit e ndryshëm. gjirafaVideo është duke iu afruar ndryshimeve në sjelljen e përdoruesit për të konsumuar përmbajtje sipas kërkesës, ndërsa largohet nga konsumi tradicional i televizoneve.

GjirafaAdNetwork është prej plaftormave më të përdorura sa i përket marketingut digjital në rajon. Bizneset shfaqin reklamat e tyre në personat që atyre ju intereson, me kosto shumë efikase dhe fleksibile.

Gjirafa Lab është mjet ndihmës i start-up, i ndërtuar për ndërmarrës të cilët kanë potencialisht nevojë për resurse, dhe qajse në treg. Ne si mjet ndihmës, do të ofrojmë hapesirë, mentorim, lidhje, mjete teknologjike, ndihmën në gjetjen e talentëve, si dhe ndihmë në qasjen e investimeve për ato produkte të cilat janë me kritere në ofrimin e shërbimeve në tregun e Kosovës, Shqipërise, Maqedonisë. Në dallim me shërbimet tjera, ekipi i GjirafaLab përbëhet nga ata që kanë kaluar nëpër të gjitha fazat e cekura paraprakisht.

Partnerët tane

Lajmet / Artikujt

Gjirafa Raises a $6.7M Series B from Rockaway Capital to digitise the Balkans

techcrunch.com

" Gjirafa, Inc., is the fastest-growing company in the region, and the growth is impressive at 314 percent CAGR"

Kosovo’s long, slow recovery

www.economist.com

"It has prospered by filling niches deemed too small to bother with by the world's internet giants."

Search Startup Gjirafa Scores $2M To Bring Albania Online

techcrunch.com

"You’d be forgiven for thinking that Google has search all sewn up, but that’s not necessarily the case in Albanian-speaking countries"

Internet Economic Development Partnership

www.usaid.gov

"The end goal is to successfully launch these new ideas/products and to grow employment, investment, and revenue in the region’s internet economy."

Kosovo is open for business!

jfcnaples.nato.int

"Most striking was their complete commitment to their homeland"

Albanian Search Startup Gjirafa.com Gets $2 Million in Largest Ever Tech Investment in Albanian Region

rockawaycapital.com

"This investment is more than just a bet on the explosive growth potential of the Balkans’ internet economy"

Mergim Cahani

techcamp.america.gov

"Gjirafa is working to build the Internet Economy and bring state of the art e-commerce solutions to emerging markets"

Meet the 2014 Founders: Gjirafa, Albania/Kosovo’s answer to Google

startupyard.com

"Based on our web mining data, the Albanian web is still in the early stages of development, but it has doubled in the past year and it is continuing its growth rapidly."

Ekipa

Mergim Cahani

Founder & CEO

Ercan Canhasi

Co-Founder & CTO

Diogjen Elshani

Co-Founder & COO

Edi Demaj

Partner USA

Shqipron Sezallari

Head of Product Development

Drilon Kastrati

VP of Engineering - AI & Principal Software Architect

Festim Cahani

Product Manager

Agon Daku

VP of Engineering - E-commerce and Identity Service

Debatik Hoxha

Head of Business Development

Nuridin Selimko

Senior Mobile Developer

Gazmend Kepuska

Software Engineer II

Doresa Rexha

Head of Gjirafa Video

Brikena Rexhaj

Head of Gjirafa50 and GjirafaMall

Arita Thaqi

Graphic Designer

Hakan Shehu

VP of Engineering - Content, Data and Advertising

Sherif Gjini

Front End Developer

Blend Halilaj

VP of Engineering - Infrastructure

Vjosa Daku

Operations Manager

Abdullah Veliu

Project Coordinator

Romana Safedini

Senior Office Administrator

Riad Asllani

VP of Engineering - Media and Paid Content

Nik Raja

Senior Software Engineer

Shqiponje Zogaj

Quality Assurance

Blerton Krasniqi

Operations Manager

Greta Kamberi

Lead of Talent Recruitment & Retention

Dren Shabani

VP of Product Management and Business Intelligence

Gentiana Sahiti

Lead Operations (e-commerce)

Abetare Rexha

Lead Customer Support (e-commerce)

Labeat Fejza

Senior Business Analyst

Blerta Lataj

Partner Development

Trashegim Mavraj

Social Media Manager

Molos Morina

Product Coordinator

Arta Kepuska

Lead Content (e-commerce)

Dardan Kastrati

Lead Graphic Designer

Fiona Pepiqi

Product Manager

Tahir Rashiti

Senior Fulfillment Courier

Ermir Hoxha

Partner Development

Rinor Gashi

Senior Client Success Analyst

Adele Gjoka

Production Manager

Arbnora Gashi

Content Associate (e-commerce)

Festim Kajtazi

Collections Associate

Shpetim Hajrullahu

Senior Warehouse Specialist

Latif Gerguri

Fulfillment Courier

Naxhije Beka

Internal Accountant

Gentiana Gubetini

Internal Accountant

Valma Latifi

Customer Support Assistant (e-commerce)

Yll Bytyqi

Senior Software Engineer

Albion Krasniqi

Head of Business Intelligence

Urim Haxhiu

Android Developer

Myhedin Zika

Software Developer

Taulant Shatri

Software Developer

Frederik Berisha

Graphic Designer

Kushtrim Spahiu

Product Manager & Senior Business Intelligence Analyst

Fitim Bytyqi

IT Technician and Warehouse Assistant

Lavdrim Reçica

Talent Recruiter and Retention

Festa Stublla

Operations Associate (e-commerce)

Erblina Zeqiri

Senior Business Intelligence Analyst

Lindita Ibrahimi

Client Success Analyst

Lekë Sadiku

Business Analyst

Rinor Shpejti

Performance Marketing Associate

Albert Zariqi

Software Engineer

Edin Mehmeti

Software Developer

Lina Mahmuti

Junior Software Developer

Our Lucky

Chief Happines Officer

Genc Berisha

Film Director

Arlind Abdyli

Motion Graphics Designer

Patrik Lekaj

Content Coordinator

Mendim Arifaj

Front-End Developer

Kreshnik Shala

Post Production Lead

Monika Bunjaku

Business Intelligence Analyst

Valter Lucaj

Executive Producer/ Film Director

Bled Rexhepi

Business Intelligence Analyst

Jeton Haziri

Product Support Operations

Frasher Hashimi

Production Associate

Dritëro Avdijaj

Front-End Developer

Albiana Bajrami

Content Assistant (e-commerce)

Muhamed Zeqiri

Junior Software Developer

Gezim Berisha

Lead Sound Engineer

Atdhe Hoda

Editor

Fis Cahani

First Assistant Director

Leart Aliu

Social Media

Arber Basha

iOS Developer

Gramos Sfishta

Customer Support Assistant (e-commerce)

Haxhi Çelaj

Software Engineer

Albanit Berisha

Junior Software Developer

Bilbil Isma

Software Engineer

Muhamet Kaçandolli

Junior Quality Assurance Automation

Visar Buza

JavaScript Developer

Ardit Baloku

Software Developer

Dorina Osmani

Graphic Designer

Vjosa Qerimi

Customer Support Assistant (e-commerce)

Elvali Toprlak

Internal Accountant

Naime Sylejmani

Internal Accountant

Egzon Hamiti

Warehouse and Fulfillment Assistant

Besnik Musliu

Sound Intern

Leona Kryeziu

Costume Designer Intern

Bahtije Krasniqi

Costume Designer and Set Design

Dafina Kastrati

Business Development Apprentice

Adonis Hajdari

IT Technician

Majlinda Misimi

Business Analyst Apprentice

Lavdrim Morina

Customer Support Apprentice (e-commerce)

Vlera Kupa

Business Development Apprentice

Krenar Berisha

Social Media Apprentice

Sara Musliu

Brand Marketing Associate

Agnesa Grashtica

E-Commerce Apprentice

Leart Hondozi

Showroom and Sales Associate

Pëllumb Hasani

Senior Software Engineer

Ylber Verbaj

Software Developer Apprentice

Kolos Pukaj

Software Engineer

Gabriela Gjeraj

Partner Development Apprentice

Arbnor Rashiti

UX/UI

Brikena Meha

Product Owner

Shpat Gashi

Software Engineer

Arlind Krasniqi

Software Engineer

Herolind Sejdiu

Software Engineer

Ida Spahiu

Quality Assurance Apprentice

Eduard Haxhaj

Software Developer Apprentice

Albion Berisha

Junior Software Developer

Arian Limani

Software Developer Intern

Blerina Fejza

Software Developer Intern

Blerta Jashari

Software Developer Intern

Jetmir Veselaj

Software Developer Intern

Diellza Gllareva

Quality Assurance Apprentice

Gent Limani

Product Owner

Festina Tahiri

Business Intelligence Analyst

Drilon Spahiu

UX/UI Designer

Eriona Osaj

Software Engineer

Sejfi Hoxha

Software Engineer

Arbnor Rexhepi

Software Engineer

Gezim Hashani

Warehouse and Fulfillment Apprentice

Anduena Miftari

Warehouse and Fulfillment Assistant

Lediard Spaqi

Infrastructure Engineer

Gresa Murtezaj

Operations Assistant Apprentice

Jona Krasniqi

Front End Developer

Gurur Pirana

Software Engineer

Ylli Bala

Software Engineer

Abdussamed Bytyqi

Junior Front End Developer

Besmir Berisha

IT Technician Assistant (E-Commerce)

Liridon Selmani

IT Technician Assistant (E-Commerce)

Ylber Ukaj

Front End Developer

Enes Hoxha

Software Engineer

Butrint Selmani

JavaScript Developer

Agim Kryeziu

Front End Developer

Jon Syla

Junior BI Analyst

Teuta Koraqi

Front End Developer

Muhamet Humolli

Front End Developer

Arianit Kuqi

Software Engineer

Donald Isufi

Software Engineer

Njomeza Nasufi

Junior Automated Tester

Ereza Baftiu

Software Developer Apprentice

Lorent Mustafa

Software Developer

Dijedon Cahani

Cook & Culinary Specialist

Vlera Cahani

Assistant Cook

Wouter Van Gool

Consultant (E-Commerce)

Shpetim Hoxha

Senior Software Engineer

Bleonard Osmani

Junior UX/UI

Arlinda Haliti

Showroom and Sales Assistant (E-Commerce)

Shkelzen Jashari

Showroom and Sales Assistant (E-Commerce)

Visar Grapci

Warehouse and Fulfillment Assistant (E-Commerce)

Getoar Ismaili

Customer Support Assistant (E-Commerce)

Rrita Galimuna

Customer Support Assistant (E-Commerce)

Ahmet Bucko

DevOps Engineer

Mimoza Ruhani

Product Manager

Ardian Reçica

Software Engineer

Tanju Serif

Front End Developer

Besart Jashari

Software Engineer

Lorent Salihu

Customer Support Assistant (E-Commerce)

Lavdim Dulahi

Software Developer

Bleron Qorri

Software Developer

Dren Nikqi

Junior DevOps Engineer

Bardh Thaçi

Warehouse and Fulfillment Assistant (E-Commerce)

Shkelqim Beselica

Software Engineer

Rita Selimi

Software Developer Apprentice

Ylber Gashi

Software Developer Apprentice

Kushtrim Haziri

Software Developer Apprentice

Fortan Pireva

Software Developer Apprentice

Erblin Halabaku

Software Developer Apprentice

Rrustem Hyseni

Software Developer Apprentice

Donat Sherifi

Software Developer Apprentice

Erjon Fanaj

Software Developer Apprentice

Xhanan Shehu

Software Developer Apprentice

Margarita Nasufi

Software Developer Apprentice

Shendrit Kqiku

Software Developer Apprentice

Ora Vrapçani

Software Developer Apprentice

Gentiana Mehmeti

Product Owner Associate

Blerina Rrmoku

Software Developer Apprentice

Shpetim Rashiti

Front End Engineer

Egzona Maloku

Software Developer Apprentice

Jeton Korenica

Software Developer Apprentice

Lum Dukaj

JavaScript Developer Intern

Viktor Ahmeti

JavaScript Developer Intern

Ariana Gashi

Software Developer Apprentice

Fatbardhë Bajrami

Supply Chain Specialist

Erza Maxhuni

Software Engineer

Korab Spahija

Software Developer

Taulant Dema

Software Engineer

Rron Jakupi

Software Engineer

Festim Hisenaj

Software Developer

Yll Memeti

Android Developer Intern

Gjergj Kadriu

Software Developer

Margarita Dibrani

Content Intern (E-Commerce)

Dionis Tunaj

Warehouse and Fulfillment Intern (E-Commerce)

Puhiza Rexha

Operations Intern (E-Commerce)

Dior Ramosaj

Operations Intern (E-Commerce)

Drilon Gashi

Content Intern (E-Commerce)

Aurel Sylaj

Warehouse and Fulfillment Intern (E-Commerce)

Blerona Avdullahu

Warehouse and Fulfillment Intern (E-Commerce)

Donikë Foniqi

Content Intern (E-Commerce)

Agnesa Haliti

Operations Intern (E-Commerce)

Edisa Mavraj

Data Engineer

Dijeart Mehmeti

Software Developer Intern

Albana Hysenaj

Software Engineer

Rita Zhubi

Software Developer Intern

Lumi Bytyçi

Software Developer

Labinot Jaha

Front End Developer

Aedi Jaha

Outbound Sales Assistant

Adisa Grashtica

Social Media Apprentice

Bordi këshillues

Esther Dyson

Torsten Suel, PhD

Jay Nathan, PhD

Cedric Maloux

Adresa

Gjirafa, Inc.,-Dega ne Kosove

Adresa: Magjistralja Prishtine - Ferizaj, km i 6-te

Tel: +383 (0) 44 991 206

e-mail: [email protected]

Gjirafa Shqiperi SHPK

Adresa: Tirana Business Park, Rruga Rinas, Tiranë, Shqipëri

Tel: +383 (0) 44 991 206

e-mail: [email protected]